Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 21 Ιαν 2014

Σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας: Ο ρόλος της «τρομοκρατίας» στους καιρούς του Μνημονίου

xiros1_tromokr

Σε πρόκληση πολιτικής αποσταθεροποίησης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα, οδηγεί η «αναπάντεχη» εξαφάνιση – «επανεμφάνιση» στο προσκήνιο κορυφαίων τρομοκρατών κατά τους τελευταίες μήνες. Καθώς η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων αδυνατεί να συγκεντρώσει την οποία λαϊκή αποδοχή, έχει μπει σε εφαρμογή σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας με βασικά στοιχεία την «αναγέννηση» της τρομοκρατίας και την πρόκληση προβοκατόρικων γεγονότων.

Ο στόχος, ποιος άλλος, η εξασθένιση της δυναμικής που αναπτύσσεται για πολιτική αλλαγή, η κυριαρχία του φόβου και του αισθήματος της παραίτησης στον πληθυσμό και, βέβαια, η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.  

Η «απόδραση» Ξηρού και η «εξαφάνιση» Μαζιώτη δεν ήταν τυχαία γεγονότα. Αντίθετα ήταν αποτέλεσμα της συνειδητής προσπάθειας των κρατικών μηχανισμών, ή μέρους αυτών, να φέρουν εκ νέου τη τρομοκρατία στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Τρομοκρατία με την ευγενή χορηγία του κράτους θα λέγαμε με άλλα λόγια, καθώς ο απώτερος στόχος είναι η κυριαρχία του φόβου και του τρόμου επί του απολύτως δικαιολογημένου αισθήματος της οργής που επικρατεί στον πληθυσμό λόγω της άθλιας καθημερινότητας του.

Το ερώτημα αν ο Ξηρός και ο Μαζιώτης αποτελούν τους «χρήσιμους ηλίθιους» για το σύστημα ή ανθρωπάκια της μυστικών κρατικών υπηρεσιών που υλοποιούν ένα βρώμικο σχέδιο μικρή σημασία έχει καθώς το μέγεθος της ζημιάς που θα επιδιώξουν να προκαλέσουν σε βάρος του λαϊκού κινήματος θα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Στα υπόγεια του… Μαξίμου

Ήδη κάποιοι στα «βρώμικα» υπόγεια του Μαξίμου και στα «σκοτεινά» γραφεία της Κατεχάκη τρίβουν τα χέρια τους από τις ασυναρτησίες του Ξηρού. Και θα ανοίξουν σαμπάνιες όταν γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος. Φαίνεται ότι πρόθεση ορισμένων είναι να δείξουν σε επανάληψη το έργο που παίχτηκε στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970 με δολοφονίες, απαγωγές και φονικά τρομοκρατικά κτυπήματα σε πολυσύχναστα μέρη. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι θα καταφέρουν είτε να ανακόψουν την πορεία της αριστεράς προς την εξουσία είτε να την εξαναγκάσουν σε οδυνηρούς συμβιβασμούς και συμμαχίες με καθεστωτικές δυνάμεις ακυρώνοντας έτσι τις όποιες προσδοκίες για αλλαγή.

Το προβοκατόρικο κτύπημα στα γραφεία της ΝΔ πριν από ένα χρόνο, η εύρεση τσάντας με εκρηκτικά σε συρμό του μετρό λίγο παλαιότερα αλλά και η αποστολή σφαιρών στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας και σε κορυφαίο καθεστωτικό δημοσιογράφο πριν από μερικές ημέρες, αποτέλεσαν τα προειδοποιητικά σημάδια για το τι μέλλει γενέσθαι. Ας ελπίσουμε ότι η επανάληψη της ιστορίας μόνο ως γελοία φάρσα θα αντιμετωπιστεί από τους πολύπαθους πολίτες αυτής της χώρας.

Μάκης Ντόβολος

Εμφάνιση 1 σχολίου
  1. Πόλεμο εξαπολύεις και διεξάγεις -ακόμα και ασύμμετρα- μονάχα αν έχεις την δυνατότητα να κερδίσεις. Ειδάλλως, απλά συμβάλλεις στην προπαγάνδα για την συσπείρωση του αντιπάλου. Είστε σίγουροι ότι ωφελεί την Ελλάδα, πόλωση και διχασμός; Γιατί, διαχρονικά, κάθε οργανωμένη Τρομοκρατία, είναι βούτυρο στο ψωμί κάθε Καθεκηστυίας Τάξης.

    Ας αφήσουν λοιπόν οι παρτιζάνοι τις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις! Αρκεί οι πολίτες να ενημερώνονται για την ορθότητα και την αναγκαιότητα ενός αντιμνημονιακού μετώπου, ώστε να γειώνουν κατάλληλα κάθε επικοινωνιακή τυμπανοκρουσία της θεοκρατικής κυβέρνησης Σαμαροβαγγέλα…

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*