Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 20 Δεκ 2013

Ο ανεκδιήγητος κ. Στουρνάρας επιμένει: «Δεν υπερφορολογούνται τα ακίνητα»!

stourn3-e1369928124803

Ο ανεκδιήγητος κ. Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει να προκαλεί την κοινή λογική υποστηρίζοντας με θέρμη ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα δεν υπερφορολογούνται. Δηλώνει δε ότι όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, ασκούν σε βάρος του μια «κατάφωρα άδικη κριτική»!

Λίγες ώρες πριν τεθούν σε ψηφοφορία τα νομοσχέδια για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων και την, σχεδόν, πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν υφίσταται υπέρμετρη φορολόγηση.

«Είναι κατάφωρη αδικία ότι η Ελλάδα υπερφορολογεί τα ακίνητα» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας πολλούς και δη μικροϊδιοκτήτες να «βγουν από τα ρούχα τους»,και… όπως έκανε εξαρχής, στήριξε την πολιτική του αναφέροντας ξανά στοιχεία του ΟΟΣΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της «Eurostat», βάσει των οποίων τα έσοδα από τη φορολόγηση ακινήτων στην Ελλάδα κινούνται στους μέσους όρους των αντίστοιχων διεθνών δεικτών.

Ξέχασε, φυσικά, να αναφέρει ότι κάθε χώρα, έτσι και η Ελλάδα, έχει τη δική της κοινωνικό – οικονομική ιστορία καθώς και ότι στα υπόλοιπα κράτη μπορεί, κατά μέσο όρο, να εισπράττουν τα ίδια, αλλά δεν είναι από τους… λίγους. Είναι από τους πολλούς και με πιο δίκαιο τρόπο σύμφωνα με το «ποιοι» και «πόσα» έχουν.

Ο απερίγραπτος κ. Στουρνάρας, ως μοναδικό πρόβλημα, θεώρησε ότι η αύξηση της φορολογίας επί των ακινήτων γίνεται σε μια περίοδο που μειώνονται τα εισοδήματα. Αλλά, όπως άφησε να εννοηθεί καλώντας –λίγο μετά το «όχι Πολύδωρα»- τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, αυτά είναι… «μικρά» (βλ. αυτοκτονίες, φτωχοποίηση, κοινωνική περιθωριοποίηση, αστέγους, κ.λπ.) .

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*