Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 26 Νοε 2013

Αυστριακοί: Θα γίνει της Ισπανίας στην Ελλάδα – Κίνδυνος πλειστηριασμού για 250.000 σπίτια

pleistiriasmoiIspania

Ενώπιον ενός κύματος αναγκαστικών πλειστηριασμών σπιτιών, χειρότερο από εκείνο της Ισπανίας, βρίσκονται οι δανειολήπτες στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της αυστριακής Wiener Zeitung, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από την Deutsche Welle (DW). Συνολικά, από τους πλειστηριασμούς (επερχόμενη άρση περιορισμών για τις πρώτες κατοικίες) και την υψηλή φορολόγηση οι αυστριακοί εκτιμούν ότι θα πληγούν περισσότερα από 250.000 ακίνητα!

Ο τίτλος του δημοσιεύματος στην αυστριακή Wiener Zeitung, το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και στην κρίση στην αγορά ακινήτων είναι ενδεικτικός: «Τα τοξικά δάνεια αυξάνονται αλματωδώς». «Οι δανειστές της Ελλάδας πανηγυρίζουν την πρόοδο της Αθήνας στο πεδίο των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων», παρατηρεί η εφημερίδα αντιπαραβάλλοντας την άλλη πραγματικότητα που θέλει τα «χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα να στενάζουν υπό το βάρος τοξικών δανείων που αυξάνονται δραματικά».

Χειρότερα και από την Ισπανία

Η χώρα «βρίσκεται ενώπιον ενός κύματος αναγκαστικών πλειστηριασμών ακινήτων, το οποίο μπορεί να είναι χειρότερο από εκείνο της Ισπανίας», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της αυστριακής εφημερίδας, μόλις λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη την οποία έδωσε στον δημοσιογράφο – σχολιαστή του Mega Γιάννη Πρετεντέρη, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, το βράδυ της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2013. Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, σημειωτέον, είπε επίσημα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει μέτρα ανάλογα με αυτά τα οποία «λήφθηκαν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία»!

Επίσης, στο ρεπορτάζ περιγράφεται η κατάσταση στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό. «Όλο και περισσότεροι Έλληνες πέφτουν στην παγίδα του χρέους και αυτό οφείλεται -μεταξύ άλλων- στην αυξανόμενη φορολογία ακινήτων. Το ελληνικό κράτος θέλει να αντλήσει του χρόνου 2,65 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, επτά φορές περισσότερα σε σχέση με το διάστημα πριν ξεσπάσει η κρίση», παρατηρεί η αυστριακή εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι από τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς και την υψηλή φορολογία πλήττονται 250.000 ακίνητα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*