Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 14 Οκτ 2013

5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το γάλα, αν δεν το πιείτε

milk

Η Κλεοπάτρα λέγεται πως είχε βρει έναν ευφάνταστο τρόπο για να ενυδατώνει το δέρμα της κατά τη διάρκεια του μπάνιου -αντί για νερό, χρησιμοποιούσε γάλα. Εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να την αμφισβητήσουμε, γι’ αυτό και ανακαλύψαμε και άλλους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γάλα εκτός από τους… γνωστούς.              

1. Καθαρίστε τα χέρια σας

Εάν τα χέρια σας έχουν λερωθεί από διάφορες εργασίες στο σπίτι, στον κήπο ή το αυτοκίνητο, ανακατέψτε αλεύρι βρώμης και γάλα για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα και στη συνέχεια τρίψτε τη στα χέρια σας. Η πάστα θα απομακρύνει τη βρωμιά ενώ το γάλα θα ενυδατώσει τα χέρια σας, αφήνοντάς τα απαλά, φρέσκα και καθαρά.

2. Απομακρύνετε τους λεκέδες

Με την ίδια λογική που καθαρίζει τα χέρια σας, το γάλα μπορεί να είναι ιδανικό για την απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα σας, ειδικά αν τα έχετε λερώσει με μελάνι. Αφήστε τα ρούχα με λεκέδες από μελάνι να μουλιάσουν μέσα σε γάλα για μια μέρα και την επομένη ξεπλύνετε τα καλά, πριν τα πλύνετε στο πλυντήριο. Τα γάλα θα αφαιρέσει τους λεκέδες, αλλά φροντίστε να το ξεβγάλετε πολύ καλά, για να μη μυρίζει το ύφασμα.

3. Ανακουφιστείτε από τη φαγούρα και το έγκαυμα

Το γάλα λειτουργεί καταπραϋντικά για το ερεθισμένο δέρμα. Για τον λόγο αυτό, μπορεί να είναι «φάρμακο» για τα τσιμπήματα εντόμων και τα εγκαύματα, αναφέρεται στο clickatlife.gr. (σ.σ.: Σε κάθε περίπτωση τσιμπήματος ή εγκαύματος, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας).

4. Ξαναζωντανέψτε τα ψάρια

Τα κατεψυγμένα ψάρια συχνά μοιάζουν ξερά και η όψη τους δεν ανοίγει ακριβώς την όρεξη. Εάν θέλετε να αποκτήσουν τη φρεσκάδα που τους αρμόζει, ξεπαγώστε τα σε ένα… λουτρό γάλακτος. Το γάλα θα δράσει ως φυσική κρέμα και θα επαναφέρει την ενυδάτωση και τη γεύση, κάνοντας τα πεντανόστιμα.

5. Επισκευάστε τις πορσελάνες σας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά εάν τα αγαπημένα σας σερβίτσια έχουν ρωγμές, τοποθετήστε τα σε μία βαθιά κατσαρόλα, τοποθετήστε από πάνω ένα πιάτο για να μη «χοροπηδούν» τα σκεύη και καλύψτε τη με γάλα. Περιμένετε να έρθει το γάλα σε θερμοκρασία βρασμού και αφήστε να σιγοβράζουν για 45 λεπτά. Οι πρωτεΐνες που έχει το γάλα μπορούν να συνδέσουν τα πήλινα σκεύη σας, σφραγίζοντας τις ρωγμές.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*