Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 13 Οκτ 2013

Η Ρωσία πάει… Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια

podosfairo

Με 4 – 0 επί του Λουξεμβούργου στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014 για την ευρωπαϊκή ζώνη, η Ρωσία έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το ερχόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία, ενώ εάν το Ισραήλ κάνει την έκπληξη και νικήσει την Πορτογαλία, οι Ρώσοι παίρνουν από τώρα την πρόκριση!

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ, η Ρωσία επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση και τέσσερα γκολ. Με 21 βαθμούς στην κατάταξη, η Ρωσία συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, στην προτελευταία «στροφή» για τη Βραζιλία (14/6 έως 14/7του 2014).

Ο Αλεξάντερ Σαμέντοφ άνοιξε το σκορ μόλις στο ένατο λεπτό, για να έρθει ο Φαζουλίν, στο 39’ και να «γράψει» το 0-2. Αλλα δυο τέρματα από τον Γκλουσακόφ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και από τον Κερζακόφ, στο 73΄, διαμόρφωσαν το τελικό 0-4.

Η τελευταία φορά που η Ρωσία φλέρταρε με το Μουντιάλ, αλλά αποκλείστηκε, ήταν το 2002. Να υπενθυμίσουμε πως η Μόσχα θα πάρει τη σκυτάλη από τη Βραζιλία και θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ το 2018.

Πηγή: Η Ρωσία Τώρα – RIA Novosti.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*