Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 2 Οκτ 2013

Οι Ρώσοι εξακολουθούν να φοβούνται τις τρομοκρατικές επιθέσεις

mosch

Περισσότεροι από τους μισούς Ρώσους πιστεύουν ότι οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους ή οι αγαπημένοι τους θα μπορούσαν να πέσουν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα που διεξήγαγε ο ρωσικός μη κυβερνητικός οργανισμός κοινωνιολογικών δημοσκοπήσεων Levada. Μόνο σε ποσοστό 12% οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν ανησυχούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ το 22% απάντησε ότι δεν σκέφτεται καθόλου τέτοιου είδους θέματα.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ωστόσο ότι το ποσοστό εκείνων που φοβούνται ότι θα πληγούν από μια τρομοκρατική επίθεση έχει μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια (το 2010 ποσοστό ήταν 73%), ενώ το ποσοστό των Ρώσων που δεν σκέφτεται τέτοια θέματα έχει αυξηθεί κατά 14% σε σχέση με το 2010.

Την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες των ειδικών για την προστασία από την τρομοκρατία υπηρεσιών δείχνει το 43% των ερωτηθέντων, έναντι 31% που ήταν το 2010. Το 44% των Ρώσων δήλωσε ότι δεν στηρίζει τις ελπίδες του στο κράτος, όσον αφορά το θέμα της τρομοκρατίας, ποσοστό που το 2010 ήταν 55%. Σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού Levada το άγχος που διακατέχει τη ρωσική κοινωνία δεν είναι και τόσο μικρότερο απ” ό,τι ήταν το 1999, οπότε σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα, στις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους 307 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί πάνω από 1.700.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 20-24 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν 1.601 άτομα από 45 περιοχές της Ρωσίας.

Πηγή: Η Ρωσία Τώρα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*