Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 6 Σεπ 2013

Δανία: Βραχιόλι «αντικαθιστά» μετρητά και κάρτες (βίντεο)

vraxioli_karta

Λεφτά, φυσικά, δεν υπάρχουν, αλλά, το μέλλον των συναλλαγών φαίνεται πως «καταφτάνει» από τη βόρεια Ευρώπη. Ο λόγος για το βραχιόλι – χρεωστική κάρτα το οποίο δοκιμάζεται στην αγορά της Δανίας,  κάνοντας τις καθημερινές συναλλαγές… παιχνιδάκι για τους καταναλωτές.

Ο νέος τρόπος πληρωμής που εφαρμόζεται πιλοτικά σε περιοχές της ευρωπαϊκής χώρας γίνεται με ένα βραχιόλι το οποίο φέρει στο εσωτερικό του ένα μικροτσιπ με τα τραπεζικά στοιχεία του καταναλωτή. Από τις πρώτες κιόλας δοκιμές του βραχιολιού διαπιστώθηκε ότι οι συναλλαγές επιταχύνονται και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος κλοπής του, καθώς φοριέται πάνω στον χρήστη -οι πληρωμές και οι μεταφορές χρημάτων διαρκούν μόλις ένα δευτερόλεπτο, ενώ με τις πιστωτικές κάρτες χρειάζονται τουλάχιστον επτά.

Για όσους πάντως, σκέφτονται να το προμηθευτούν -σε περίπτωση που πετύχει το… success story και το εν λόγω γκάτζετ γίνει απαραίτητο και στη χώρα μας- προς το παρόν θα απογοητευτούν, καθώς διατίθεται μόνο στη Δανία όπου έχει εγκατασταθεί και η κατάλληλη υποδομή.

Δείτε το βίντεο

.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*