Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 11 Απρ 2015

2 χρόνια πριν τον Βαγγέλη τα παιδιά μίλαγαν αλλά οι αρμόδιοι κώφευαν ( βίντεο )

paidia_bia

Περίπου 2 χρόνια πριν το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ορισμένα παιδιά, την εποχή εκείνη περίπου της ίδιας ηλικίας ή και λίγο νεότερα του φοιτητή που δεν άντεξε στις πιέσεις των νταήδων και «έφυγε» με τραγικό τρόπο από τη ζωή, σε μια συζήτηση που είχε διοργανώσει ο Συνήγορος του Πολίτη για τη βία στη σχολεία είχαν μιλήσει για το θέμα. Είχαν διατυπώσει απόψεις, γνώμες, εμπειρίες τις οποίες εάν οι αρμόδιοι είχαν ακούσει και είχαν ληφθεί μέτρα (αυτές είναι μεταρρυθμίσεις και όχι το «κούρεμα» των εισοδημάτων που οδηγεί την κοινωνία στο παρελθόν) πιθανότητα ο Βαγγέλης να ήταν ακόμη στη ζωή και πολλά ακόμη παιδιά και νέοι οι οποίοι υποφέρουν από το φαινόμενο που πλέον αποκαλούμε bullying, και των οποίων οι ιστορίες δεν ήρθαν τόσο έντονα στην επιφάνεια (όπως του Δ. Πατμανίδη και άλλων) να χαμογέλαγαν ανάμεσα μας.

Το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί, είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Συνήγορος του Πολίτη, από τη δράση του ως Συνήγορος του Παιδιού. Στη συνέχεια παρουσιάζονται επιλεγμένα αποσπάσματα από τη συζήτηση που διεξήχθη στο υπουργείο Παιδείας στις 6 Μαρτίου 2013, Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, με συμμετοχή 40 μαθητών από 10 σχολεία διαφόρων περιοχών της χώρας.

Απ΄όσο φαίνεται οι αρμόδιοι της εποχής δεν το είδαν, δεν το άκουσαν. Οι υγιείς σε επίπεδο λογικής πολίτες αξίζει να το δουν και να το ακούσουν.

 

Σημ.: Η βιντεοσκόπηση και το μοντάζ έγινε από τον εκπαιδευτικό Χρήστο Στεφάνου, με τη συνδρομή της Ματούλας Παπαδημητρίου, ειδικής επιστήμονα στον Συνήγορο του Πολίτη, υπεύθυνης για την επικοινωνία με εφήβους. Για τη δημοσιοποίηση του βίντεο έχουν δώσει τη συναίνεσή τους οι ανήλικοι μαθητές και οι γονείς τους, σύμφωνα με το 0-18.gr.

Σχετικό ρεπορτάζ:

giakoumakis_baggelis

Φάκελος bullying – Ποιος «όπλισε» τον Δ. Πατμανίδη στη σχολή του ΟΑΕΔ πριν το θάνατο του Β. Γιακουμάκη;

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf