«Μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Πρώτο Θέμα – Ποιους και γιατί βάζουν στο «στόχαστρο» καθεστωτικά ΜΜΕ

proto_thema_dritsas

Η «μάχη» της νέας κυβέρνησης με τα μεγάλα ΜΜΕ, για όσους δεν το κατάλαβαν, έχει αρχίσει… Το «μπρα ντε φερ» του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με αφορμή σχετικό δημοσίευμα την περασμένη Κυριακή, κατά του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και της συζύγου του, αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου δεν θα είναι το τελευταίο γεγονός σε μια κόντρα, που επίσημα, μόλις ξεκινά!

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα ήταν σε ιδιαίτερα έντονο και οξύ ύφος: «Το (κυριακάτικο) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος έρχεται να ξεπεράσει κάθε όριο δημοσιογραφικής χυδαιότητας. Η προσέγγιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος με όρους τρομοϋστερίας και μισαλλοδοξίας, σε συνδυασμό με ένα περιτύλιγμα παραπολιτικής, καθιστά τη δημοσιογραφική δεοντολογία κακόγουστο αστείο. Η νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα έρχεται να επιβεβαιώσει, και ταυτόχρονα να διαψεύσει πλήρως την εφημερίδα, άτι το θέμα των προσφύγων δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Μια Ευρώπη που πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της για να μην μετατρέπει η Μεσόγειος σε θάλασσα άψυχων κορμιών και οι χώρες του Νότου σε αποθήκες ψυχών».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι επιθέσεις μεγάλων και συστημικών ΜΜΕ κατά συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης ευρύτερα, θα συνεχιστούν όσο οι προσπάθειες για την διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος στο χώρο της Ενημέρωσης θα εντείνονται. Στα πρόσωπα στα οποία θα εξακολουθήσουν συγκεκριμένα ενημερωτικά Μέσα να «επιτίθενται» περιλαμβάνονται τόσο ο κ. Δρίτσας και η σύζυγος του κυρία Χριστοδουλοπούλου, όσο και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.