Ζωή Κωνσταντοπούλου : Η συγκυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος

zoi-konstantopoulou

Σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η Βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open και τη Στεφανία Χαρίτου. Η Κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μεταμόρφωσαν την Ελλάδα σε χώρα Ανθρωπιστικής Κρίσης ». Χαρακτήρισε την συγκυβέρνηση την πιο «Ακροδεξιά» κυβέρνηση από την μεταπολίτευση. Ξεκαθάρισε ότι «στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί πληγές» που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκοπό να «κουκουλώσει».

Σύμφωνα με την Βουλευτή της Α΄ Αθηνών, «το δημόσιο χρέος δημιουργήθηκε πάνω σε συμβάσεις διαφθοράς. Η συγκυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος από ποιους και με ποιους έγινε η συναλλαγή», αφήνοντας ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικών επιτροπών και απόδοσης δικαιοσύνης.

ΑΚΟΥΣΤΕ το ηχητικό απόσπασμα, πατώντας ΕΔΩ.

Όσον αφορά τον τρόπο που λειτούργησε η Συγκυβέρνηση θύμισε τον τρόπο που κινήθηκαν τα ΜΑΤ κατά της ΕΡΤ, των καθαριστριών και κάθε πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για την απώλεια των κεκτημένων του. «Δεν μπορούν να παριστάνουν τους εγγυητές της Δημοκρατίας αυτοί που ξεκίνησαν την θητεία τους με τα ΜΑΤ».

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία γιατί συγκροτεί μέτωπο ανατροπής και διεκδίκησης και όχι απλής διαχείρισης. Δεν θα συμβιβαστούμε με δυνάμεις που υπονόμευσαν το δημόσιο συμφέρον και θυματοποίησαν τον Ελληνικό Λαό. Επιδιώκουμε την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του Χρέους και ρήτρα ανάπτυξης με παράλληλη αναστολή των πληρωμών για να ορθοποδήσει ο λαός μας. Έχουμε σημαντικές συμμαχίες στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες αφυπνίζονται. Θα υποταχθούμε στις λογικές που μας θεωρούν αμελητέες ποσότητες ή θα διεκδικήσουμε Ζωή Δικαιοσύνη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά . 

Πηγή: ertopen.com