Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 3 Δεκ 2014

Αυτοκίνητο από… Lego κινείται με αέρα! – Δείτε το video

lego_car

Τι θα κατασκευάζατε εσείς αν είχατε στη διάθεσή σας 500.000 τουβλάκια Lego; Ένας Αυστραλός επιχειρηματίας πάντως, με τη συνεργασία ενός Ρουμάνου τεχνικού, σκέφτηκαν και δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που μάλιστα, λειτουργεί!

Το αυτοκίνητο το οποίο μοιάζει με παιχνίδι, έχει τη δυνατότητα να κινείται με πεπιεσμένο αέρα που τροφοδοτεί τέσσερις μηχανές με 256 πιστόνια και αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 20 χλμ/ώρα. Τα πάντα πάνω του είναι κατασκευασμένα από τουβλάκια  Lego εκτός από τις ρόδες, ενώ για την ολοκλήρωση του καινοτόμου οχήματος που πήρε το όνομα Super Awesome Micro, χρειάστηκαν 18 μήνες.

Τα χρήματα για την πραγματοποίηση του σχεδίου συγκεντρώθηκαν μετά την ανάρτηση ενός tweet από τον Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος ζητούσε χρήματα από ενδιαφερόμενους να επενδύσουν σε ένα φοβερό σχέδιο: «Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει 500-1.000 δολάρια σε ένα φοβερό σχέδιο που δεν έχει ξαναγίνει, να μου στείλει tweet. Χρειάζομαι περίπου 20 άτομα», έγραφε.

Ο συνεργάτης του τεχνικού Στιβ Σαμαρτίνο, δήλωσε στο BBC πως δεν ήταν ούτε «λάτρης των αυτοκινήτων ούτε φανατικός των Lego, σύμφωνα με το econews.gr. «Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και ήθελα να δείξω πως όλα είναι πιθανά όταν υπάρχουν ιδέες που χρηματοδοτούνται και νέοι άνθρωποι με ταλέντο που έχουν όρεξη για δουλειά» σημείωσε. «Γνώρισα αυτόν τον… τρελό Ρουμάνο έφηβο στο διαδίκτυο και είχαμε αυτή την ιδέα, αλλά ήξερα πως δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά τη χρηματοδότησή του» πρόσθεσε.

«Το οδηγήσαμε σε ένα προάστιο της Μελβούρνης. Ο κινητήρας είναι εύθραυστος και ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν να μην γίνει μια τεράστια έκρηξη από Lego και τραυματιστεί κάποιος περαστικός» δήλωσε ο Σαμαρτίνο.

Δείτε το βίντεο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf