Ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία στη Vodafone

vodafone_2

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία στη Vodafone την Παρασκευή 5 Ιούνη

Να ανακληθούν οι απολύσεις – Να ξηλωθεί άμεσα όλο το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο- Κοινός αγώνας των εργαζόμενων ενάντια στην αντεργατική επίθεση

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών εκφράζει την συμπαράστασή του, στον αγώνα των εργαζόμενων στην εταιρεία Vodafone και στο επιχειρησιακό σωματείο, που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 5 Ιούνη, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων συναδέλφων τους, την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που έσυρε για άλλη μια φορά το πανελλήνιο σωματείο εργαζομένων Vodafone στα δικαστήρια για να ακυρώσει την απεργία. Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, έδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο κρίνοντας παράνομη την απεργία. Ωστόσο η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Τις προηγούμενες μέρες η Vodafone και η εργολαβική εταιρεία CQS/Paladino, απέλυσαν εργαζόμενους που δούλευαν με το «δουλεμπορικό» καθεστώς της υπενοικίασης εργαζομένων. Οι συνάδελφοι απολύθηκαν επειδή διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους, γιατί θέλησαν να αγωνιστούν για να σταματήσει το άθλιο καθεστώς της επινοικίασης εργαζομένων, που επιβάλλει δουλειά με τον μόνιμο φόβο της απόλυσης και πολύ χαμηλές αμοιβές. Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει να απολύει εργαζόμενους που έχουν σταθερή σχέση εργασίας με την Vodafone για να τους αντικαταστήσει με ενοικιαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ώστε να δημιουργήσει εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, προκειμένου να επιτίθεται στα δικαιώματα όλων μας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ζουν τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ίδρυση της εταιρείας Victus Networks που δημιουργήθηκε από τις WIND και VODAFONE, για να μειώσουν το κόστος του ανταγωνισμού, υποχρεώνοντας σημαντικό μέρος των εργαζομένων τους – κυρίως τεχνικών – να ενταχθούν στην νέα εταιρεία. Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας γίνεται καθημερινότητα σε όλες τις εταιρείες, με την βοήθεια όλου του αντεργατικού οπλοστασίου των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κερδοφόρος κλάδος των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία, έχει επιβάλλει συνθήκες γαλέρας, με τις αθρόες απολύσεις, την ενοικίαση εργαζομένων, την εντατικοποίηση, την εργολαβοποίηση, ταvoucher και κάθε είδους ελαστικές μορφές εργασίας, τα 9ωρα και 12ωρα, καθώς και την άρνηση της εργοδοσίας για υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων.

Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος ανάμεσα στα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας από τη μια και τα συμφέροντα του κεφαλαίου από την άλλη. Ή  θα σωθούν τα κέρδη ή θα σωθούν οι εργαζόμενοι. Γι αυτό χρειάζεται συλλογικός και συντονισμένος αγώνας των εργαζόμενων και των σωματείων στον κλάδο και συνολικά, για την διατήρηση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας, απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους- καμιά θυσία για τα κέρδη τους

* Καμιά απόλυση. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθούν όλες οι μορφές ευέλικτης και ελαστικής εργασίας απασχόλησης τώρα! Να καταργηθεί το άθλιο καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας, το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, της αμοιβής με μπλοκάκι.

* Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας τώρα με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο).

* Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*