Λαφαζάνης: Ποιό σχέδιο Σόιμπλε; Δεν ρίξαμε εμείς τη κυβέρνηση, καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις

Panagiotis_Lafazanis_4Την εκτίμηση ότι η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενώ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με μνημονιακές δυνάμεις. Κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι είχε αυταπάτες σχετικά με το κατα πόσο ήταν δυνατόν να καταργηθούν συναινετικά με τους θεσμούς τα μνημόνια. Προέβλεψε ότι είναι πιθανότερο να σχηματισθεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ., ενώ σχολιάζοντας δημοσιεύματα, είπε ότι τα “συκώτια του Τσίπρα δεν του τρώγαμε εμείς αλλά οι πιστωτές και οι θεσμοί.

“Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός”, είπε μιλώντας στο Μέγκα. Το πρωτεύον είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης που έχουμε. “Αν μπορούσα να τα εφαρμόσω στην ευρωζώνη κανένα πρόβλημα”.«Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης», συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι είναι «τρομοκρατία» τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την Ευρωζώνη. Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες που είναι εκτός ευρώ;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα.

Διαβάστε περισσότερα στο presspublica.gr