Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 11 Φεβ 2015

Ανοικτή πρόσκληση από το Λιμάνι της Αγωνίας για την ταινία «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»

mhdeia_prosklisi_2

Ανοικτή πρόσκληση για την προβολή της ταινίας «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια» την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, στο Στέκι (Ελ. Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78) στον Πειραιά, απευθύνει η ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας. Οσοι πάνε, μπορούν αντί εισιτηρίου, να προσφέρουν τρόφιμα διαρκείας για το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η ελληνογερμανική ταινία είναι διάρκειας 82΄, σκηνοθεσίας Αστέρη Κούτουλα με τους: Μαρία Κουσουνή, Ντάνιλο Ζέκα, Ιωάννα Κρυωνά, Μπέλα Έλμαν. Η ταινία είναι βασισμένη στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για την όπερα «Μήδεια» και τη χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλα.

Είναι μια αλληγορία για τη σύγχρονη Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της, εμπνευσμένη από την τραγωδία του Ευριπίδη. Η ταινία ξεκίνησε από τη μαγνητοσκόπηση μιας παράστασης μπαλέτου και συνδέει τον αρχαίο ελληνικό μύθο με τη μουσική του μεγάλου μας συνθέτη, που ερμηνεύει η Μουσική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης. Είναι αφιερωμένη στους αμήχανους γονείς και, κυρίως, στους νέους που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσει το μέλλον – αφού οι ίδιοι οι γονείς τους τούς έφραξαν τον δρόμο -, η «Μήδεια» του Ευριπίδη ανακυκλώνεται στη μεγάλη οθόνη, λειτουργώντας συμβολικά για το σήμερα.

Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο για «Το πολυτιμότερο ντοκιμαντέρ του 2014», στο Βερολίνο από το Ίδρυμα «Κινηματογράφος για την ειρήνη». 

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον οπερατέρ της ταινίας Μιχάλη Γερανιό που θα είναι μαζί μας και, μέσω skype, με τον σκηνοθέτη Αστέρη Κούτουλα από το Βερολίνο.

mhdeia_prosklisi

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf