Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 1 Δεκ 2014

Νέα μέτρα θα είναι καταστροφή λέει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εμπόρων

kleisto_magazi

Οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν άλλα μέτρα και αυτό πρέπει να το καταλάβει τόσο η τρόικα όσο και η κυβέρνηση τονίζει με αφορμή τις… «διαπραγματεύσεις» ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ( ΕΣΕΕ ) Βασίλης Κορκίδης επισημαίνοντας ότι νέες επώδυνες ρυθμίσεις θα έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Ο κ. Κορκίδης, ο οποίος μέχρι και λίγο πριν τις εκλογές του 2012 ήταν μαζί με το σημερινό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην ομάδα διαμόρφωσης του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ και αποχώρησε από το κόμμα αυτό πριν από λίγους μήνες, αναφέρει ότι «όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα προβλήματα, που διαρκώς παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης και Τρόικας, διερωτάται κανείς εάν έχει αξία να διατυπωθεί μία ακόμα έκκληση, ώστε να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο».

Το θρίλερ της σύγκλισης μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κινδυνεύει να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία, στο εμπόριο και στη λειτουργία της αγοράς. Λίγες εβδομάδες πριν τις γιορτές, συνεχίζει, το τελευταίο που χρειάζεται είναι να ενταθεί η ανασφάλεια του καταναλωτικού κοινού, να μειωθεί η εμπορική κίνηση και να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ρευστότητα των επιχειρήσεων στην αγορά.

korkidis_2

«Η Τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση. Όταν μάλιστα έπειτα από τόσες θυσίες, οι δανειστές μας ζητούν άλλες τόσες και μάλιστα στο παρά πέντε, είναι προφανές ότι κάτι περισσότερο επιδιώκουν, εκτός από την προληπτική γραμμή στήριξης της χώρας μας. Μέχρι τώρα το μόνο που φαίνεται να θέλουν και δέχονται είναι να διαπραγματευτούμε την ήττα μας» προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Κορκίδης και καταλήγει:

«Οι μικρομεσαίοι της αγοράς ζητάμε επιτακτικά από την ελληνική Κυβέρνηση να μην αποδεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα και να μην υποκύψει στις υπερβολικές απαιτήσεις περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών, καθώς και στα διάφορα σενάρια μεταβολής του ΦΠΑ, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στη νησιωτική μας οικονομία.

Η αγωνία μας και η αβεβαιότητα για το αύριο, δυστυχώς, παρατείνονται όπως φαίνεται μαζί με το Μνημόνιο. Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, εντός και εκτός Ελλάδας, να επιδείξουν ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, ώστε να μην έχουμε ένα επικίνδυνο πισωγύρισμα. Τελικά, επιβεβαιώνεται ότι “διαπραγμάτευση” για την Τρόικα είναι μόνο η πλήρης ταύτισή μας με τις θέσεις τους…».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*

Down
pause
Up


Barf