Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 20 Νοε 2014

«Τόλμησες να μείνεις έγκυος; ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ» – Επιτήδειοι εργοδότες απειλούν εργαζόμενες

egk2

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει άλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας: την περίπτωση της συναδέλφου εγκύου σε τεχνική εταιρεία που όχι μόνο παραμένει απλήρωτη αλλά και δέχεται απειλές προκειμένου να παραιτηθεί από τη δουλειάς της, όντας έγκυος.

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη μας στην συναδέλφισσα. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που αναδεικνύει τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν σε εκατοντάδες εργασιακούς χώρους στο Ηράκλειο: εργατικά «ατυχήματα», που πολλές φορές οδηγούν τους εργάτες και τις εργάτριες στο θάνατο, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι χωρίς κανένα δικαίωμα, απλήρωτη δουλειά, εταιρείες που λειτουργούν μόνο με εργαζόμενους υπό δοκιμή που μόλις ζητήσουν να πληρωθούν απολύονται, και άλλα πολλά» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εργοδοσία, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ξεσαλώνει αφού έχει στο πλευρό της ένα αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο το οποίο ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.  «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης τους! Φτώχια, ανεργία, αυταρχισμός.  Κανένας μόνος του! Όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στα σωματεία τους! Φτάνει πια η μοιρολατρία, ο φόβος και η τσιμουδιά! Μπορούμε με την οργάνωση μας,  χωρίς κανένα φόβο να φέρουμε τα πάνω κάτω» τονίζεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf