Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 7 Μάι 2014

«Να προσέχει ο κόσμος τι θα αποφασίσει» – η σύζυγος του αυτόχειρα μικροομολογιούχου (βίντεο)

sizigos_thess_autoxeir

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εμπαίζει τους μικροομολογιούχους, προσπαθώντας να υφαρπάξει την ψήφο τους, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, μια ακόμα αυτοκτονία αναδεικνύει το πραγματικό δράμα αυτών των 15.000 πολιτών, που έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής με το «κούρεμα» των ομολόγων του δημοσίου, με τον νυν αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης να δίνει υποσχέσεις που αποδείχθηκαν ότι, τελικά, ήταν το «τυρί» (και μετά ακολούθησε η «φάκα», όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων).

Ένας απελπισμένος 57χρονος μικροομολογιούχος από την Θεσσαλονίκη έβαλε σήμερα με δραματικό τρόπο τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε απαγχονισμός έξω από την Θεσσαλονίκη. Επέλεξε μάλιστα, να προβεί στο απονενοημένο διάβημα τη μέρα των γενεθλίων του, 7 Μαΐου!

Έτσι, μεγάλωσε ο τραγικός κατάλογος των κατεστραμμένων αποταμιευτών, που αυτοκτόνησαν, μη αντέχοντας την ασύλληπτη αδικία. Συγκεκριμένα, υπολογίζονται σε 17 οι μικροοομολογιούχοι, που αυτοκτόνησαν τα τελευταία χρόνια, καταρρέοντας και ψυχολογικά, από την οικονομική καταστροφή.

Παρ΄ όλα αυτά κυβέρνηση, συνεχίζει τα μικροκομματικά παιχνίδια της και βλέποντας τους μικροομολογιούχους σαν «κουκιά», τους τάζει «τακτοποίηση του θέματός τους, μετά τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους»!

«Ενα θύμα της οικονομικής κρίσης. Ο άνθρωπος αυτός πίστεψε στο ελληνικό Κράτος … Κατέθεσε τα χρήματα του… και μετά, μετά το κούρεμα, άρχισε να πέφτει. 7 Μαΐου γεννήθηκε και 7 Μαΐου αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του … άκουγα για τόσες αυτοκτονίες τριγύρω μου και νόμιζα ότι δεν με άγγιζαν … να προσέχει ο κόσμος το τι θα ψηφίσει … το τι θα αποφασίσει … όχι στην επανάσταση του καναπέ» αναφέρει η σύζυγος του Αντιγόνη Καρασσάβα. Και οι ανθρώπινες πλευρές αυτής της κρίσης, οι φωνές των ψυχών, αυτές που οι συστημικοί προτιμούν να «θάβουν», έχουν την αξία τους.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*