Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 6 Οκτ 2014

Ολυμπιακό Χωριό: Αιτιάσεις που «καίνε» 10 χρόνια μετά – βίντεο

olimpiako_horio

Του Περικλή Αθανασόπουλου. Με την ευκαιρία του εορτασμού που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2014 στο Ολυμπιακό Χωριό, για την επέτειο των 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, και τους αδιάρρηκτους δεσμούς μου με την πόλη, από το 2001 έως σήμερα, τόσο στην κατασκευή και στην λειτουργία της πόλης στους Ο.Α., όσο και στην εγκατάσταση των δικαιούχων, κατασκεύασα ένα μικρόvideo από το προσωπικό μου φωτογραφικό αρχείο, με το οποίο θέλω να δείξω αυτό που σήμερα σκόπιμα το πολιτικό κατεστημένο διατηρεί στην αφάνεια.

Ουδέποτε, και από κανέναν, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν προβλήθηκε το μεγαλύτερο Ολυμπιακό έργο, όπως είναι το Ολυμπιακό Χωριό. Δεν αξιοποιήθηκε η τεχνογνωσία και η παγκόσμια πρωτοπορία. Βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει, όχι μόνο κάθε Έλληνας πολίτης, αλλά κυρίως και κάθε κάτοικος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, είναι:

  1.  Το κόστος των περίπου 350.000.000 εκατ. ευρώ, βάρυνε τον Ελληνα εργαζόμενο με τις εισφορές του στον ΟΕΚ και μόνο, τον οποίο το σύστημα φρόντισε να τον κλείσει.
  2. Οι Έλληνες μηχανικοί εργάστηκαν σε συνθήκες απόλυτης σύμπνοιας του κράτους με τους Εργολάβους καταπλήττοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τους ειδικούς.
  3.  Η πόλη των 2.292 διαμερισμάτων και των 366 πολυκατοικιών κατασκευάστηκε στον ταχύτατο χρόνο σε λιγότερο από δύο έτη.
  4.  Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο από την πλευρά των Υποχρεώσεων των Αναδόχων, την προσφορά τους, όσο και την αυστηρή επίβλεψη της κατασκευάστριας εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 ΑΕ ικανοποιήθηκαν στο έπακρο ακόμα και οι πιο απίθανες απαιτήσεις, σε ό,τι αφορά την λειτουργία της πόλης, διαμερίσματα, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικά, κλιματισμός, με την συνεχή παρουσία των τεχνικών της.

Σημαντική παρατήρηση: Ενώ το Ολυμπιακό Χωριό χρησιμοποιήθηκε για την παραμονή των 202 αθλητικών αποστολών, περίπου 15.000 ατόμων, ποτέ όμως δεν μάθαμε αν οι χώρες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιβαρύνθηκαν με κάποιο κόστος για την διαμονή ή διέμειναν δωρεάν…!!! Αν πλήρωσαν, ποιο ήταν αυτό το ποσό, ώστε να συμπεριληφθεί στην μείωση του τιμήματος του διαμερίσματος των δικαιούχων;

Στην περίπτωση που πλήρωσαν έστω 20 ευρώ το άτομο την ημέρα, το ποσό ανέρχεται στο ύψος των περίπου 14.000.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι το τίμημα μειώνεται κατά 25 – 30ευρώ/m2, δηλαδή στα 100 τετραγωνικά ο κάθε δικαιούχος κερδίζει 2.000 – 3.000 ευρώ.

Βίντεο

Πηγή: thoureios.blogspot.gr.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*