Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 10 Δεκ 2014

Μιντιακή τρομοκρατία για να διατηρηθούν τα μνημόνια – Τι είπε ο Παπαχελάς στον Σκάι

tromos_2

«Πολεμικό», «τρομοκρατικό» όπως διαφαίνεται εξαρχής, επικοινωνιακά τοπίο ήδη άρχισαν να διαμορφώνουν τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ, εντός και εκτός συνόρων, βλέποντας ότι οι ελπίδες για να βρεθούν 180 -πρόθυμοι να στηρίξουν τη συνέχιση των μνημονίων- βουλευτές απομακρύνονται, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όλα δείχνουν ότι οι επικοινωνιακές «επιθέσεις» και η μιντιακή «τρομοκρατία», τόσο προς τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου που λένε «ΟΧΙ» στην παράταση ζωής της συγκυβέρνησης, όσο και σε βάρος της κοινωνίας (με δεδομένο ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι πιθανότερο από ποτέ άλλοτε την τελευταία διετία), θα είναι σε ένταση και συχνότητα κατά πολύ χειρότερη και από την προεκλογική περίοδο του 2012.

Ηδη, τα μεγάλα κανάλια, με τους όρους «πολιτική αστάθεια», «αβεβαιότητα», «πω, πω, να πώς αντιδρούν οι αγορές», «δεν θέλουν οι αγορές μια κυβέρνηση της Αριστεράς», «τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση», «οι εκλογές προκαλούν αστάθεια», «θα νευριάσουν οι αγορές και θα μας κάνουν ντα» και πολλά άλλα τέτοια, να δίνουν και να παίρνουν (θα μας κ… τα @@ λέμε εμείς, αλλά είναι μια θέση του site) έδωσαν τα πρώτα δείγματα γραφής. Φυσικά, αυτά δεν είναι τίποτα σε σχέση με όσα θα ακολουθήσουν μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου αλλά και στη συνέχεια, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, εάν οι 180 πρόθυμοι να στηρίξουν τα μνημόνια ψηφίζοντας υπέρ του κ. Σταύρου Δήμα που πρότειναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οριστικά δεν βρεθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Όταν έλεγαν πριν τις ευρωεκλογές ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε μεγάλη διαφορά η εθνική ποδοσφαίρου δεν θα πήγαινε στο Μουντιάλ!

Μην ξεχνά κανείς τι έγινε τόσο το 2012, όσο και πριν τις φετινές ευρωεκλογές. Είναι ενδεικτικά όσα είχαν ειπωθεί στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, με τον antenna να «σκίζει» στην προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης ακόμη και το Mega (πάτησε ΕΔΩ να διαβάσεις περισσότερα). Μέχρι ότι η Εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου δεν θα πήγαινε στο μουντιάλ είχαν πει σε συστημικό κανάλι και, μάλιστα, το είχαν γράψει σε «καρτέλα».

papahelas_2

Και, μην πει κανείς ότι αυτή είναι μια γενική και αόριστη ανάλυση. Τα συστημικά ΜΜΕ θα παρουσιάσουν μια «κόλαση» για να περιορίσουν τις πιθανότητες ανάδειξης μιας κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που θα βάλει βέτο στους δανειστές και δεν θα κάνει τα «θέλω» τους. Το παραδέχθηκε πρώτος ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του ομίλου Αλαφούζου, μέσω Σκάι. Ο κ. Αλέξης Παπαχελάς, στο νυκτερινό δελτίο του Σκάι, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα φτάσουμε στον τρίτο γύρο όπου τα διλήμματα θα τεθούν με πάρα πάρα πολύ σκληρό τρόπο… ίσως και πιο σκληρό από το 2012».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf