Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 5 Μαρ 2015

Αίτημα για διαγραφή χρεών από νοσήλια σε ανασφάλιστους ασθενείς προς την κυβέρνηση

euro4_psalidi_2

Τη διαγραφή χρεών προς την εφορία που αφορούν νοσήλια ανασφάλιστων ασθενών κατά τα έτη της κρίσης, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αττικής στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015.

Στη συνάντηση από πλευράς ΚΙΦΑ κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν οι πολίτες –ειδικά οι ανασφάλιστοι, άνεργοι και άποροι – στην ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό που λέγεται Υγεία. Με ιδιαίτερη έμφαση συζητήθηκε η διαγραφή χρεών προς την εφορία που αφορούν νοσήλια ανασφάλιστων ασθενών τα έτη της κρίσης, αίτημα το οποίο θεωρήθηκε απόλυτα λογικό.

Επιπλέον, συζητήθηκε και η εφαρμογή των προτάσεων των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης οι οποίες ουσιαστικά εξυπηρετούν τους πολίτες και δεν απαιτούν αυξημένα κόστη, όπως για παράδειγμα η κάλυψη εργαστηριακών ή ιατρικών πράξεων με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό και η χρήση μηχανημάτων που σήμερα βρίσκονται σε αχρησία. Οι εκπρόσωποι των ΚΙΦΑ Αττικής επέμειναν στην κατάργηση του ΕΣΑΝ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων) και διευκρίνισαν ότι όλη η κοινωνία έχει την αίσθηση ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία ασφυκτιούν και λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό οριακά χάρις μόνο στον υπερβάλλοντα ζήλο ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αναγνωρίζοντας το ρόλο που διαδραματίζουν τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τη συσσωρεμένη εμπειρία που διαθέτουν πρότεινε τη συμμετοχή εκπροσώπου τους στην ομάδα εργασίας που δημιουργείται στο Υπουργείο Υγείας μαζί με εκπροσώπους των Υπ. Οικονομικών, Υπ. Εργασίας και Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής με στόχο την επίλυση του προβλήματος της μη καθολικής πρόσβασης των ανασφάλιστων, άνεργων και άπορων πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι εκπρόσωποι των ΚΙΦΑ Αττικής αποδέχτηκαν την πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και επεσήμαναν ότι θα συνεχίσουν το έργο τους για όσο διάστημα χρειασθεί μέχρι να επιτευχθεί η καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στο ΕΣΥ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf