Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 15 Φεβ 2015

Νέο βιβλίο από την συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη

alkioni-papadaki-vivlio

Η Αλκυόνη Παπαδάκη, στο νέο μυθιστόρημά της ξεδιπλώνει τους ήρωες και το πεπρωμένο τους σαν το μίτο της Αριάδνης για να μας οδηγήσει σε μια φωτεινή διέξοδο.

Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο  της Αλκυόνης Παπαδάκη, «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια».

Η νεαρή Ολάνθη προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μια κοινωνία αντιθέσεων, εκεί όπου η σκληρότητα στέκεται δίπλα στη φιλευσπλαχνία, το γέλιο έρχεται μαζί με το δάκρυ, το μίσος φωλιάζει πλάι στην αγάπη. Κουβαλώντας ένα παρελθόν που ακόμη και η ίδια αγνοεί και με μοναδικό στήριγμά της τη φίλη της Μαλαματένια, ζει και ελπίζει σε έναν κόσμο γεμάτο δεινά.

Πολυάριθμα πρόσωπα και ζωές που διασταυρώνονται δημιουργούν μια συνεχή αλληλουχία αφηγήσεων. Ο κάθε ήρωας εξομολογείται τη δική του ιστορία, αλλά και τη δική του εκδοχή που διαφοροποιεί τα γενόμενα, συνθέτοντας ένα μυθιστόρημα που καθρεφτίζει έναν ολόκληρο κόσμο που ζει και ενεργεί σε μια εποχή σε βαθιά αξιακή κρίση.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη, στο νέο μυθιστόρημά της, με επίγνωση –σχεδόν αμείλικτη– αλλά και με τη σοφία της συγκατάβασης, ξεδιπλώνει τους ήρωες και το πεπρωμένο τους σαν το μίτο της Αριάδνης για να μας οδηγήσει –πάντα– σε μια φωτεινή διέξοδο, θυμίζοντάς μας ενθαρρυντικά πως θα ξανάρθουν τα χελιδόνια.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της, τα οποία ανήκουν  στη σύγχρονη μυθιστορία και διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της, κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Καλέντη.

Η συγγραφέας των 16 best sellers: Το κόκκινο σπίτι, Η μπόρα, Το χρώμα του φεγγαριού,  Σκισμένο ψαθάκι,  Αμάν… αμάν!,  Οι κάργιες,  Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα, Το τετράδιο της Αλκυόνης, Βαρκάρισσα της χίμαιρας. Στον ίσκιο των πουλιών, Ξεφυλλίζοντας τη σιωπή, Στο ακρογιάλι της ουτοπίας, Το ταξίδι που λέγαμε, Αν ήταν όλα… αλλιώς, Τι σου είναι η αγάπη τελικά…, Σ’ ένα γύρισμα της ζωής

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf